Ο νέος, ανανεωμένος διαδικτυακός τόπος fonts.gr που παρουσιάζεται τον Ιούλιο 2024 βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, εύχρηστη και αξιόπιστη, που δίνει μεγάλες δυνατότητες στην αναλυτική παρουσίαση της κάθε γραμματοσειράς. Παράλληλα, το νέο καλάθι αγορών με το νέο σύστημα διαχείρισης πληρωμών Stripe παρέχει αμεσότητα στη χρήση, ευκολία στην αγορά και απόλυτη αξιοπιστία στις συναλλαγές.

Η πρώτη αυτή βασική έκδοση του fonts.gr θα εμπλουτίστεί σύντομα με νέα εργαλεία και λειτουργίες για μια ευκολότερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα παρουσίασης της εργασίας μας.

Όλες οι αγορές που πραγματοποιούνται στο νέο fonts.gr είναι διαθέσιμες για μελλοντική καταφόρτωση με απλή συμπλήρωση του email που έχει δηλωθεί. Παλαιότερες αγορές, που πραγματοποιήθηκαν στην παλαιά πλατφόρμα είναι επίσης διαθέσιμες για καταφόρτωση μέσω του σχετικού συνδέσμου στο μενού "Archived orders"

Η Fonts.Gr - Ελληνική Ψηφιακή Τυποθήκη ιδρύθηκε το 1995 (ως Cannibal) θέτοντας ως στόχο τον εμπλουτισμό και την ανανέωση της ελληνικής τυπογραφίας. Με τα μόνιμα μέλη της (Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Γιάννης Καρλόπουλος) και τους τακτικούς συνεργάτες της έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς και πολλοί άλλοι γραφίστες, εξίσου ειδικευμένοι στην τυπογραφία και με σημαντική προσφορά στη γραφιστική και τα εικαστικά.

Στο διάστημα αυτό σχεδίασε και διέθεσε στην ελληνική και τη διεθνή αγορά νέα σχέδια γραμματοσειρών, πρωτότυπα ή εξελληνισμένα, που έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό γιατί κάλυψαν την ανάγκη για δυναμικά εργαλεία επικοινωνίας. Πολλές από τις γραμματοσειρές αυτές ταυτίστηκαν επικοινωνιακά με σημαντικά γεγονότα (Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας 2004, Ελληνική Προεδρία Ευρωπαϊκής Ένωσης) και υποστήριξαν τη γραφιστική επικοινωνία οργανισμών, ιδρυμάτων, διαφημιστικών εταιριών, εφημερίδων και άλλων εντύπων.

Στο δικτυακό τόπο fonts.gr φιλοδοξούμε να συγκεντρώσουμε μία μεγάλη συλλογή από επιλεγμένες γραμματοσειρές ελλήνων και ξένων σχεδιαστών, με κοινό χαρακτηριστικό την υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων.

Επικοινωνία

contact@fonts.gr
+30 210 331 9331